Szolnoki Tibor
Artis Vox Opera & Drama Studio • 1025 Budapest Áldás u. 1. • Telefon: +36-70-423-0008 • operastudio@artisvox.hu
németangol
SZOLNOKI TIBOR SZAKMAI ÉLETRAJZ

Szolnoki TiborSzínház és Filmművészet Főiskolai tanulmányaimat 1980-ban végeztem.
A Győri Kisfaludy Színházban kezdtem pályámat, majd 1982-től az akkor megalakuló Rock Színházhoz szerződtem. Mint alapító tag és több sikeres produkció főszereplője, tevékenyen vehettem részt a musicalműfaj Magyarországon való megismertetésében és népszerűsítésében. 1985-től a Fővárosi Operett Színház szerződtetett, prózai és zenés szerepekben játszottam.

1992-ben Jászai Mari díjat kaptam.

Feleségemmel, Zsadon Andrea művésznővel 1992-ben színházi együttest alapítottunk. (Operettvilág Együttes) Ez alatt az időszak alatt 15 klasszikus operett ill. opera produkció bemutatásával, mintegy 600 alkalommal, sikerrel szerepeltünk hazánkban, Európában, a tengerentúlon és Távol-Keleten. Előadásaink helyet kaptak a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozatában. Évek óta sikeres résztvevői vagyunk a Magyar Turizmus Zrt. hazai és külföldi, Magyarországot népszerűsítő rendezvényeinek.

1993-ban tanulmányokat kezdtem a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem
Vállalkozó-menedzser szakán.

Miután egy színházi vállalkozás vezetőjeként nem tartottam összeegyeztethetőnek egy azonos profilú színházban közalkalmazottként dolgozni, 1995-ben lemondtam Operett Színházi tagságomról. Azóta vendégművészként folytatom színészi munkámat ugyanott és más színházakban. (Játékszín, Madách Színház, Stadttheater Baden, németországi koncerttermek, ausztriai nyári színházak.)

2000. év júliusában az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán felsőfokú kulturális menedzser szakképesítést szereztem.

Ügyvezetői igazgatói tevékenységem az Operettvilág Együttesben reklám, marketing és értékesítési tevékenységen kívül vendégművészek, zenekar, kórus, tánckar, technikai személyzet, színházi ügykezelés foglalkoztatását és irányítását jelenti. Alkalmanként 80-120 főt szerződtetve és részükre munkát biztosítva.

Külföldi tárgyalásaimat német nyelven bonyolítom.
(Középfokú német B2  komplex nyelvvizsga.)

Budapest 2013-06-09.